Lycka..

är när man får sitta på sin egen trappa i solskenet och läsa marknadsföring.

Dag.

Idag funderade jag på det här med dagar å veckor. Vem är det egentligen som kommit på de. De e ju oerhört intelligent. Tänk de inte fanns måndag, tisdag, ondag o.sv. Eller om helg, inte existerade. Hur skulle man då veta när man ska ha fest. Eller när det är dags att börja godisstrejka. Om måndag inte fanns i vårt medvetande skulle ingen ha måndagsångest. De e ganska sjukt egentligen hur bundna vi är till sju små ord som alla slutar på dag. Ja. De e de ju. Tyvärr e de ju ingenting jag kan ändra på. Jag e inte ens säker på att jag skulle vilja. Men de e en slående tanke.

Nu ska här städas. På lillördan. Så jag kan gå å höra på soul imorgon, fast de e en helt vanlig veckodag.

SATC!!

Åååh jag har världens bästa vänner. Å den 6 juni kommer vi att vara världens snyggaste SATC babes. När vi dricker skumppa och äter jordgubbar, medan vi förbereder oss för premiären. Vi har reserverade platser redan nu. Kan ni fatta! Jag är överlycklig. Nu måste jag bara knåpa ihop nån outfit! Wohoooo!

image111
Såhär kul ska vi ha!

Å så här vill jag se ut!
image112

The Scarf is Back!

Nu luktar vi inga fisk mera!

image107

image108

image109

image110

Å jag känner mig oövervinnlig. Den här scarfen e magisk!

Jaha..

då satt man här då. Steg upp 8 och gjorde mig i ordning för skolan. Messande Vickan om skjuts. Fick inge tillbaka. Tyckte de va lite konstigt men tänkte inte mer på de. Gick iväg mot stan, ringde Linda å kolla om jag sku få sitta på med henne. Jag väckte henne, och fick reda på att de inte är nån skola idag. Okej. Så vad gör man nu.

Jag blir alltid helt ställd då planer ändras. Nu sitter jag bara här och stirrar. Jag har tre timmar extra. Va fan ska jag med dem till?

Jag har ett problem. Jag kanske sku kunna ta å lösa de nu när jag har överloppstid. Igår köpte jag en scarf. Den e den vackraste scarf jag någonsin har haft i min ägo. Haken är att den luktar rutten fisk. Eller som Lepplaxbon uttryckte sig  "Ha loktar sur f*tto!". De e inge loppiskama så den borde ju inte lukta. Men som jag själv har fått erfara luktar kläder ibland när de kommer till butiken. De kan ha möglat eller va som helst när de ligger i lådor som kommer från Långtbortistan. Dessvärre har de aldrig luktat fisk. Nåja. Nu har jag iaf vädrat den och dränkt den i parfym. Det hjälpte inte. Jag kan inte tvätta den i maskinen, eftersom den har metallpoletter. Så nu blir väl nästa steg att tvätta den för hand. Jag hatar att tvätta för hand! Men va fan. Jag offrar mig å återkommer.

Svenska talande "betärfolschi"?

Wau, eller e de Wautsi Wau.

Först läser jag i ÖP, som tydligen delades ut gratis till alla svenska hushåll appropå deras 50? års jubileum (grattis!), om "Besök i trendiga Jakobstad..." (jo de va punkt punkt punkt efter rubriken).

Sen Paskakaupunki! dehär.

Jag sku ha hur mycket som helst att säga just nu. Men eftersom jag vill undvika att hamna i arg idag eller på JT`s debattsida, bestämmer jag mig för att hålla käften. Dessutom kanske jag någongång på ålderns höst vill återvända, å då e de nog bäst att jag håller mig i skinnet. Annars blir jag "ho dee som heeda om staan vår på neti".

En sak måste jag ändå bara få lyfta fram lite.

Programledaren går fram till en mamma med barnvagn på gatan. Han frågar henne nåt på finska. Hon blir nolo å frågar om han kan svenska. Han säger nej, och frågar henne om hon kan finska.

Då svarar hon på Larsmodialekt: "Nee ja e från Svärji"

Ja, ni förstår kanske..

How was your first time?

Jag använder mig alltid av man.

  • Man blir alltid deprimerad om man sitter inne en dag själv.
  • Man blir gasig i magen av spenatsoppa.
  • Man diskar allt för sällan när man aldrig är hemma.

Fan va töntigt!
(jag vet de e också töntigt med bollarna. men jag blev så kreativ, å nu kan jag inte ändra mig)


Jag sku ju lika bra kunna säga jag. För de e ju ändå de jag menar. Jag vet ju inte hur "man" blir i magen av spenatsoppa. Alltså e de dumt å gå runt å påstå de. De e konstigt för jag stör mig inte på när andra säger man, bara när jag själv gör de, om jag kommer på mig själv vill säga.
Intressant information, jag vet.

Roligt för er tio som fortfarande hittar hit dag ut å dag in. Så e de tyst i två veckor å så äntligen kommer de ett inlägg, med booring bullshit. Såri.

RSS 2.0